Македонија ќе добие најмодерен Клинички центар

За скоро четири години Македонија треба да го добие најмодерниот клинички центар во Југоисточна Европа. Министер за здравство Никола Тодоров и претставници на компаниите „Гранит“, „Бетон“ и италијанската ИНСО системи го потпишаа договорот за изградба на новиот медицински комплекс Мајка Тереза во Скопје која ќе започне веќе од следниов месец. Инвестицијата само за изградба ќе изнесува 72 милиони ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒