PharmaNEWS

Кога кожата е оштетена, два основни типа на клетки треба да се активираат. Тоа се фибробласти (fibroblasts) и кератиноцити (keratinocytes) , тие влегуваат во ...
сите 2 | | | веќе видена

Растителните влакна се делат на растворливи – оние што се раствораат во вода и нерастворливи – оние што не се раствораат во вода. З наете ли зошто растителните ...
сите 38 | | | веќе видена

С е проценува дека заразени се повеќе од 50% од возрасната популација во развиените земји, односно 80% до 90% од населението во земјите во развој. Заболени ...
| | веќе видена

Половина од светското население сè уште не е во можност да ги добие здравствените услуги што му се потребни. С ветската здравствена организација беше заснована ...
сите 18 | | | веќе видена

Танц и перформанси во облик на забавен и целосен кардио тренинг! О д неодамна присутен еден тренди неверојатен тренинг за отпор и тренинг истовремено за целото ...
сите 12 | | | веќе видена

next