PharmaNEWS

Половина од светското население сè уште не е во можност да ги добие здравствените услуги што му се потребни. С ветската здравствена организација беше заснована ...
сите 18 | | | веќе видена

Танц и перформанси во облик на забавен и целосен кардио тренинг! О д неодамна присутен еден тренди неверојатен тренинг за отпор и тренинг истовремено за целото ...
сите 12 | | | веќе видена

Претерана плашливост и загриженост, чувство на внатрешна напнатост и немир, ослабена концентрација, раздразливост, зголемена чувствителност на бучава, лесно ...
сите 3 | | | веќе видена

Нашите животи би биле многу поедноставни кога би можеле да добиеме една „универзална“ вакцина против грип која би можела да не заштити од повеќето видови за ...
сите 5 | | | веќе видена

Особено во зимскиот период е тешко да се обезбеди избалансирана храна за своите деца О д најразлични причини понекогаш е тешко да им обезбедиме на своите деца ...
сите 7 | | | веќе видена

Англиски истражувачи развија два нови потенцијални тестови кои би можеле помогнат во раното откривање на нарушувањата на аутистичкиот спектар кај децата. Г ...
сите 19 | | | веќе видена

Виолетовиот ден има за цел да ги поттикне луѓето да зборуваат за епилепсија и да ги потсетат оние што живеат со напади, дека не се сами 26 -ти Март, ...
сите 4 | | | веќе видена

У ринарна инконтиненција е чест проблем кај возрасната популација кој го нарушува квалитетот на животот на возрасната популација. Се јавува при кашлање, ...
сите 2 | | | веќе видена

next