PharmaNEWS

Во многу ранливи заедници каде што знаењето како да се третираат повреди или да се одржи некој во живот би имала вистинско влијание, недостига свеста за прва ...
сите 23 | | | веќе видена

З а потребата од внес на есенцијални витамини и минерали како фолна киселина , калциум, железото, витамините од Б групата како и витамините А и Д разговаравме ...
сите 16 | | | веќе видена

Истражувањето покажа дека само 15-минутна вежбање кардиоваскуларни вежби ја зголемува ефикасноста на мозокот. С тудија објавена во дневникот „NeuroImage“ ...
сите 6 | | | веќе видена

Меѓународен тим на истражувачи демонстрираа дека е можно да се најдат и идентификуваат фрагменти од РНК поврзани со развојот на фетусот додека се уште е во ...
сите 2 | | | веќе видена

Геловите за интимна нега се поврзани со 8 пати поголем ризик од габична инфекција. П роизводите за интимна нега за жените опфаќаат широк спектар на различни ...
сите 3 | | | веќе видена

Редовната долгорочна администрација на пробиотиците позитивно влијае врз целиот организам В еројатно сте свесни за тоа што се пробиотиците и каде може да се ...
сите 5 | | | веќе видена

next