PharmaNEWS

Третманот на кашлицата што се јавува по јадење може да се разликува врз основа на причината за нејзината појава. К ашлањето после јадење е вообичаена реакција ...
сите 10 | | | веќе видена

Н ередовниот живот, стресот, физичката неактивност, прекумерниот внес на калории и алкохол можат да доведат до покачување на нивото на холестерол и ...
сите 3 | | | веќе видена

Состојба на компресија на n. ischiadicus предизвикан од притисокот на пириформниот мускул Н е секоја болка во вашата задна ложа може да се смета за ишијадична ...
сите 10 | | | веќе видена

Скоро половина од сите возрасни луѓе во светот доживуваат главоболка во било кој дел од годината Г лавоболките се една од најчестите медицински поплаки; скоро ...
сите 8 | | | веќе видена

Далеку почест отколку што мислиме – нешто повеќе за Цервикобрахијалниот синдром Ц ервикобрахијалниот синдром,исто така познат како цервикобрахалгија – кога ...
сите 7 | | | веќе видена

Студијата обезбедила докази коишто се значајни за физичката активност да се комуницира како неопходна за одржување на здравјето за пациентите коишто имале ...
сите 6 | | | веќе видена

next