PharmaNEWS

Главниот симптом при тахикардија е дека лицето најчесто е свесно за зголемената срцева фреквенција која може да е пропратена со отежнато дишење, вртоглавица, ...
сите 7 | | | веќе видена

По самото раѓање бебињата веднаш влегуваат во средина која е исполнета со микроорганизми „Цревната микрофлора се развива и зрее достигнувајќи зрела состојба на ...
сите 4 | | | веќе видена

Префрлувањето од еден јазичен систем на друг може да ги забрза севкупните когнитивни перформанси. И покрај многуте години посветени на различни истражувања, сè ...
сите 3 | | | веќе видена

Абдоминалната дистензија не е самостојна медицинска состојба, туку е едноставно знак за постоење на основна состојба која довела до нејзина појава. А ...
сите 4 | | | веќе видена

Б ременостa е предизвикувачки процес за женскиот организам при кој телото на жената минува низ специфичен период. Затоа во овој период е особено важно жените ...
сите 3 | | | веќе видена

Кај младите луѓе коишто одлучуваат да консумираат марихуана наместо да пијат алкохол или да пушат цигари е поголема веројатноста да имаат потешкотии поврзани ...
сите 3 | | | веќе видена

Дијареаата е најчестиот здравствен проблеми во земјите во развој и првата причина за хоспитализација кај децата. Д ијареата е честа манифестација на многу ...
сите 4 | | | веќе видена

next