По повод 70 годишниот јубилеј од создавањето на Националната галерија на Македонија, а во чест на 8 март - Меѓународниот ден на жената, ќе се одржи изложбата ...
сите 14 | | | веќе видена

Денес во 12 часот (среда, 28 февруари) во Даут пашиниот амам ќе се одржи предавањето „Фреската за НОБ како парадигма на модерноста во Република Македонија“... ...
сите 2 | | | веќе видена

Почина веганката Мари Лопез , која стана популарна по Јутјуб каналот за здрав начин на живот, што го водеше со нејзината внука Лиз Џонсон. Лопез, која во ...
сите 9 | | | веќе видена

Почнувајќи од утре (26 февруари), па во следните недела дена во срцето на Скопје се одржи АРТ Симпозиум С‘копје на кој ќе учествуваат и творат триесеттина ...
сите 3 | | | веќе видена

Почина веганката Мари Лопез , која стана популарна по Јутјуб каналот за здрав начин на живот, што го водеше со нејзината внука Лиз Џонсон. Лопез, која во ...
сите 10 | | | веќе видена

next