По повод „Месецот на Никола Мартиноски“, Националната галерија на Македонија ќе реализираа три исклучителни настани во име на културното наследство што го ...
сите 29 | | | веќе видена

Серијата е базирана врз приказната на првиот македонски долгометражен анимиран филм „Јон Вардар против галаксијата”... „Интергалактичкиот супер летен камп на ...
сите 5 | | | веќе видена

Сугестиите ода нашата потсвест ни го креираат животот. Тие се нашите фундаментални, често догматични и изопачени сфаќања, според кои несвесно ги носиме сите ...
сите 4 | | | веќе видена

Дерматолог од Универзитетската клиника во Сан Диего, кој работел на вакцина против антракс, моментално работи на заштита од акни... Професорот Ерик Хуанг е ...
сите 7 | | | веќе видена

Новиот филм на Теона Стругар Митевска „Господ постои, нејзиното име е Петрунија“ ја доби поддршката од потпрограмата МЕДИА на Креативна Европа, на последниот ...
сите 8 | | | веќе видена

next