„Икеа“ ќе отвори погон во бегалски камп во Јордан

Шведската компанија „Икеа“, позната по производство на мебел, ова лето планира да отвори фабрика во бегалски камп во Јордан. Фабрикате е дел од нивниот долгорочен план за вработување на 200.000 луѓе во светот кои се во неповолна положба, преку програмата за социјално претприемништво. Центрите во Јордан треба да бидат во функција од август и план е да се вработат сириските бегалци и Јорданци во ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒