ТВ Орбис

Од денес па до 10 мај во ПЕ на МЗШВ Битола ќе се примаат барања за надомест на штета од ниските температури пред не цела седмица. Во пелагонискиот регион ...
сите 72 | | | веќе видена

Стефан Талевски, фудбалер од подмладокот на ФК Пелистер, ученик во ОУ Коле Канински Битола, ќе ја претставува Македонија на завршниот фудбалски турнир на ...
сите 8 | | | веќе видена

Тридневната прослава на 38 годишнината од постоењето на универзитетот „Св. Климент Охридски“, продолжи денес со пригодната свеченост, на која беше промовирана ...
сите 13 | | | веќе видена

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола денеска ги почна неколкудневните програмски активности посветени на денот на своето формирање – 25 април. Во ...
сите 13 | | | веќе видена

Пепелта од депонијата на РЕК Битола што ветрот ја разнесува низ цела Пелагонија ќе го загадува градот и околината и во наредните девет години. Комбинатот и ...
сите 13 | | | веќе видена

Над 6.000 граѓани низ Република Македонија досега се потпишале на иницијативата за законски измени со кои треба да им се олесни животот на лицата со посебни ...
сите 104 | | | веќе видена

next