ТВ Нова

Декларацијата предложена во платформата за геноцидот делува вознемирувачки. Тој период е најтрагичниот за македонскиот народ, Балканските војни и поделбата, ...
сите 19 | | | веќе видена

Во 2014-та година имаше територијална реорганизација во Албанија и од 10-те општини во кои беше доминантно македонското население постои само една општина, ...
сите 19 | | | веќе видена

Дали се наѕира крајот на политичката криза во Македонија? Што да се очекува по последните предвремени парламентарни избори? На овие теми во ОКО на ТВ НОВА ...
сите 19 | | | веќе видена

Професорот Владо Поповски при своето гостување на Клик плус на ТВ 21, истакнува дека СЈО држи драматични прес конференции и даваат политички изјави што не ...
сите 16 | | | веќе видена

Името Република Македонија не го изгласа парламентот во 1991 година, туку е име што сме го наследиле. Јас сум родена во Република Македонија, моите и нивните ...
сите 19 | | | веќе видена

Држењето на Република Македонија и регионот надвор од европскиот дом во Брисел ги охрабрува „канибалите“ на овие простори. Ваквата ситуација најмногу им оди во ...
сите 19 | | | веќе видена

Катица Јанева во случајот „Пуч“ можеше да избира помеѓу професионалното и законско работење или помагањето и прикривањето на криминалот на нејзиниот штитеник ...
сите 277 | | | веќе видена

Кога ЕУ се повикува на владеењето на правото и самата треба да креира политика во рамки на правото. Точно е дека малите држави се повикуваат на меѓународното ...
сите 19 | | | веќе видена

Ако ги акцентираме колективните, а ги забораваме индивидуалните права, не можеме да градиме правна држава, смета универзитетската професорка Гордана ...
сите 19 | | | веќе видена

Не можете да бидете правна држава, а да се повикувате на политички договори, смета универзитетската професорка Гордана Силјановска. Таа во ОКО на ТВ НОВА ...
сите 19 | | | веќе видена

Унитарниот карактер не случајно е гарантиран во Рамковниот договор. Секое барање е легитимно, меѓутоа треба да се гледа низ призма на последиците, изјави ...
сите 19 | | | веќе видена

Никој не треба да бега од фактот дека Македонија е мултикултурно општество, меѓутоа ако ги анализирате мултикултурните општества во светот ќе видите дека во ...
сите 18 | | | веќе видена

Македонија со рамковниот договор и амандманите воведе силни елементи на еден модел на политички систем што се нарекува модел на споделена моќ, во случајов ...
сите 19 | | | веќе видена

Се радувам што Македонија е социјална држава и сметам дека социјалните и економските права се многу важни, но имам проблем кога се зборува за економска ...
сите 38 | | | веќе видена

Македонија месец и половина по изборите за кои нема никакви забелешки, но нема ниту честитки за победниците. Каква е политичката култура во Македонија? На оваа ...
сите 19 | | | веќе видена

Лидерот на Шин Феин , Џери Адамс изјави дека Брегзит и извлекувањето на Северна Ирска од ЕУ ќе го уништат договорот од Велики петок, од 1998 година. – Намерата ...
сите 20 | | | веќе видена

next