Според методот на Леонардо да Винчи: Наспијте се за само четири часа!

Сонот кој се состои од повеќе фази се поврзува со името на еден од најгенијални ликови во светот на уметноста, Леонардо да Винчи. Бидејќи му било потребно многу време за да ги развие своите идеи, време кое честопати го немал, тој сакал да развие план каде што будните часови ќе ги искористи максимално за работа, а минимално за спиење. Под овој план се подразбирало да го „раздели“ нормалниот период ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒