КОНСУЛТАНТ СОВЕТУВА: Ако мислите дека ќе најдете совршена работа, подгответе се за неуспех

Симон Синек, познат консултант вели дека барањето добра работа не е како собирање на трофеи. Тој вели дека е важно да се совлада вештината на работењето, односно да направите работата да ви биде важна. Додава дека тоа ќе се постигне со секојдневна одговорност, односно да се промени перцепцијата за улогата која ја имате. Консултантот вели дека луѓето грешат кога веруваат дека ќе најдат идеална ...

⇐ DailyФактор ⇒