Владата со интензивна кампања за референдумот,опозицијата калкулира


Зоран Заев влегува во интензивна кампања за референдумот. Од Владата за тв 24 велат дека власта ќе ги искористи сите можности за офанзивна кампања за да ги убеди граѓаните дека треба да гласаат на 30 септември, но и дека треба да гласаат „ЗА“. Кампањата од Илинденска број 2 велат дека ќе биде информативна, но и промотивна. Информативната ќе биде платена од буџетски пари, но нема информација колку ќе се потрошат. Ќе се користата сите канали, се очекува да најгласни преку социјалните мрежи, впрочем како и досега. Од Илинденска број 2 велат дека пораките на премиерот и Владата ќе бидат насочени кон објaснување на Договорот со Грција, но и придобивките од него – членството во ЕУ и во НАТО. Дека власта на голeмо пропагира – дека како што велат граѓаните треба да гласаат на 30 септември е највидливо по секојдневните пресови на пратениците на СДСМ кои повикуваат на излезност на референдумот, но и на фан страните на Фејзбук на премиерот и министрите – кои со хаштагот #факти за договорот повикуваат да се глaса. ...
| | веќе видена | слични
7 копии

На неколку недели до најважниот датум во поновата македонска историја, мнозинството граѓани и сите прогресивни сили се обединија околу македонската иднина во ЕУ и НАТО, само Христијан Мицкоски се крие зад однапред снимени обраќања и избегнува да го каже својот и ставот на неговата партија за референдумот. Дали Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ сакаат назад во изолација и неизвесност во кои со години ја држеа Македонја па затоа одбиваат да соопштат јасен став? Граѓаните знаат дека придбивките и вредностите на ЕУ и НАТО се суштинска спротивност на криминалните и антидржавни практики што ги нуди ВМРО-ДПМНЕ. На референдумот на 30-ти септември, граѓаните ќе изберат интеграција наместо изолација, иднина наместо небиднина, ќе изберат членство во НАТО и ЕУ со зачуван македонски идентитет, заштитен и загарантиран еднаш за секогаш! Центар за комуникации со јавноста Социјалдемократски сојуз на Македонија
| | веќе видена | слични

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија пеку соопштение испратено до јавноста прашува дали лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, и неговата партија сакаат назад во изолација и неизвесност, па затоа не се изјаснуваат за референдумот. „На неколку недели до најважниот датум во поновата македонска историја, мнозинството граѓани и сите прогресивни сили се обединија околу македонската иднина во ЕУ и НАТО, само Христијан Мицкоски се крие зад однапред снимени обраќања и избегнува да го каже својот и ставот на неговата партија за референдумот. Дали Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ сакаат назад во изолација и неизвесност во кои со години ја држеа Македонја па затоа одбиваат да соопштат јасен став?“, прашува СДСМ. Владејачката партија ги повтори своите очекувања дека на референдумот на 30 септември граѓаните ќе изберат интеграција наместо изолација и членство во НАТО и ЕУ со зачуван македонски идентитет.
| | веќе видена | слични
6 копии

ЕУ и НАТО значат владеење по правила, ред и закон, дали Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се против тоа и затоа не се изјаснуваат за рефереднумот? На 40 денови до референдумот на кој граѓаните ќе одлучат за иднината, само ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски се уште немаат јасен став за едно од најважните прашања во историјата на независна Македонија. Со исполнувањето на домашните обврски и реформи за членство од Македонија создаваме функционална држава во која владеат редот и законот. Со членството на Македонија во ЕУ и НАТО влегуваме во сојузи кои функционираат според правила, ред, закон и прописи. Дали Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се против тоа и затоа не се изјаснуваат односно немаат јасен став за референдумот, за најважното прашање за иднината на Македонија? Граѓаните знаат дека придбивките и вредностите на ЕУ и НАТО се суштинска спротивност на криминалните и антидржавни практики што ги нуди ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните и сите прогресивни сили коишто се обединија околу иднината знаат дека влезот во ЕУ и НАТО нема алтернатива. На ...
| | веќе видена | слични

Со членството во НАТО влегуваме во сојуз кој функционира според правила и прописи. Со исполнувањето на домашните обврски и реформи создаваме функционална држава во која владеат редот и законот. #МКвоНАТО
| | веќе видена | слични

Со исполнувањето на домашните обврски и реформи за членство од Македонија создаваме функционална држава во која владеат редот и законот. Со членствово на Македонија во ЕУ и НАТО влегуваме во сојузи кои функционираат според правила, ред, закон и прописи. Дали Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се против тоа и затоа не се изјаснуваат односно немаат јасен став за референдумот, за најважното прашање за иднината на Македонија? Граѓаните знаат дека придбивките и вредностите на ЕУ и НАТО се суштинска спротивност на криминалните и антидржавни практики што ги нуди ВМРО-ДПМНЕ. Граѓаните и сите прогресивни сили коишто се обединија околу иднината знаат дека влезот во ЕУ и НАТО нема алтернатива. На референдумот на 30-ти септември, граѓаните ќе изберат иднина наместо небиднина, ќе изберат членство во НАТО и ЕУ со зачуван и зајакнат македонски идентитет.
| | веќе видена | слични
6 копии

Мицкоски да не се крие зад лажните вести на ВМРО-ДПМНЕ туку да излезе пред граѓаните и да соопшти јасен став, да се изјасни за што е Добро е што ВМРО-ДПМНЕ ги чита и внимателно ги анализира соопштенијата на СДСМ, тоа е шанса оваа опозициска партија на научи дека кога им се обраќа на граѓаните мора да има јасен и конкретен став, изградени политики, план и визија. Особено кога станува збор за клучните прашањата за иднината на државата со највисок национален и државен интерес, како што е членството во ЕУ и НАТО и ставот за референдумот за македонската иднина. Несериозно и неодговорно е да се нема јасен став за овие прашања. Дополнително, има конфузија во ВМРО-ДПМНЕ. Додека Мицкоски вели дека се консултира, во неговата партија немаат никаква информација за тоа, што вчера јавно беше потврдено од Александар Нацев. Наместо да се крие зад лажните вести што ги пласира неговата ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски треба да излезе пред граѓаните и да соопшти за што е. Или е за светла иднина, напредок, членство во НАТО и ЕУ со ...
| | веќе видена | слични
6 копии

Граѓаните се за светла иднина, за членство во НАТО и ЕУ, само Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ немаат јасен став за референдумот и не кажуваат за што се – се вели во соопштението на СДСМ. Христијан Мицкоски да не се крие зад лажните вести што ги пласира неговата ВМРО-ДПМНЕ, туку да излезе пред граѓаните и да соопшти за што е. Или е за светла иднина, напредок, членство во НАТО и ЕУ со признаен македонски идентитет или за уназадување, криминал, изолација, враќање назад кон темно минато. Цели 11 години ВМРО-ДПМНЕ постојано зборуваше за референдум а сега нема јасен став. Несериозно и неодговорно кон граѓаните и државата е да се нема јасен став за референдумот, за најважните прашање за иднината на државата. Македонија нема друга алтернатива освен членство во ЕУ и НАТО. Граѓаните се определени за светла иднина наместо за небиднина. На референдумот на 30 септември граѓаните ќе изберат ќе изберат членство во НАТО и ЕУ со зајакнат и признаен македонски идентитет од целиот свет. Да за македонската иднина – стои во соопштението ...
| | веќе видена | слични

Скопје, 18 август 2018 Фокусот на граѓание воопшто не е погрешен како што се обидува да тврди Мицкоски. Граѓаните се за светла иднина, за членство во НАТО и ЕУ, со зачуван и зајакнат македонски идентитет. Во Член 1 од Договорот, стои дека државјанството е „македонско“ а официјален јазик е „Македонски јазик“. Појаснето е и значењето на терминот „македонски„ и се додава дека нема на било кој начин да се поткопа, измени или влијае на употребата од страна на граѓаните. Македонски јазик, Македонци, Македонка, македонско оро, признаени од цел свет еднаш засекогаш. Зошто на Мицкоски му пречи тоа што македонскиот идентет ќе биде признаен од целиот свет? Мицкоски да не се крие зад лажните вести што секојдневно ги пласира ВМРО-ДПМНЕ, да излезе пред граѓаните и да соопшти за што е. Или е за светла иднина или темно минато. Или е за напредок, членство во НАТО и ЕУ или за уназадување, криминал, изолација, враќање назад. Граѓаните се определени. На референдумот на 30 септември граѓаните ќе изберат светла иднина, ќе изберат ...
| | веќе видена | слични

Или е за светла иднина, напредок, членство во НАТО и ЕУ со признаен македонски идентитет или за уназадување, криминал, изолација, враќање назад кон темно минато. Цели 11 години ВМРО-ДПМНЕ постојано зборуваше за референдум а сега нема јасен став.Несериозно и неодговорно кон граѓаните и државата е да се нема јасен став за референдумот, за најважните прашање за иднината на државата. Македонија нема друга алтернатива освен членство во ЕУ и НАТО.Граѓаните се определени за светла иднина наместо за небиднина. На референдумот на 30 септември граѓаните ќе изберат ќе изберат членство во НАТО и ЕУ со зајакнат и признаен македонски идентитет од целиот свет. Да за македонската иднина.
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Фактот што денеска специјалната јавна обвинителка Катица Јанева влезе на распит за истрагата за „Рекет“, заедно со адвокат, го проблематизираат голем број на ...
сите 1185 | | | веќе видена

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски вечерва беше на роденденот на организацијата во Прилеп. Вечерва бев на роденденот на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ ...
сите 441 | | | веќе видена

Вчера во 12.30 часот во СВР Скопје, А.А.(51) од Скопје пријавила дека нејзин познаник И.Н. се обидел да изврши обљуба врз нејзината ќерка, но не успеал. Се ...
сите 413 | | | веќе видена

За Денот на нашата Армија ни пристигнаа и честитки од Кабул, Авганистан од нашите учесници во мисијата “Одлучна поддршка”. По повод празникот се одржаа ...
сите 158 | | | веќе видена

Валканите пари од аферата Рекет, кој ја тресе Македонија, но и целиот регион, оделе во Сојузот за Србија(СЗС) и тоа преку Вук Јеремиќ, открива српски ...
сите 140 | | | веќе видена

Го контролира ли некој експрес лонецот кој на Балканот врие? Се тресе и татни лонецот, а никако да се најде вентил за да не експлодира. А, се започна ...
сите 181 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Владата со интензивна кампања за референдумот,опозицијата калкулира

Од:
До кого (е-маил):
Порака: