Мајкрософт со помош на вештачка интелигенција ќе им го опишува светот на слепите лица

Мајкрософт лансираше апликација за паметни телефони која што ја користи моќта на вештачката интелигенција за да им помогне на слепите лица да го „видат“ светот околу себе. Seeing AI апликацијата, благодарение на вештачката интелигенција ги препознава предметите и им ги опишува на слепите лица или лицата со оштетен вид. Доволно е да се инсталира апликацијата, да се вклучи камерата од паметниот ...

⇐ DailyТочка ⇒