Во живо: Северна Кореја во ООН ги обвини САД дека започнуваат војна

Амбасадорот на Северна Кореја во Организацијата на Обединетите Нации директно ги обвини САД дека тие сакаат да започнат војна во Корејскиот Полуостров испраќајќи дополнителни воени сили и активирање на своите сојузници Јапонија и Јужна Кореја. Токму затоа Северна Кореја смета дека има целосно право да лансира одбранбен напад со својот целосен капацитет.

⇐ DailyФактор ⇒