Кој профитира? Може ли тероризмот да го сврти текот на изборите во Франција?

Додека кандидатите за претседатели на Франција во четвртокот навечер на националната телевизија за последен пат ги убедувале гласачите дека треба на нив да им дадат својот глас, терорист на ИСИС земал калашников и почнал да пука во полицајци на Елисејските полиња. Така тероризмот на најлош можен начин ги потсетил Французите што е најголем проблем во нивната држава, и многу е можно да го променил ...

⇐ DailyТочка ⇒