Исламска држава презеде одговорност за нападот во Париз

Истрагата напредува за терористичкиот напад вчера вечер на Елисесјките полиња, утрвден е идентиетот на напаѓачот. Станува збор за лице кое и било познато на полицијата поради кривични дела. Медиумите зборуваат дека напаѓачот е Карим Шеруфи, на возраст од 39 години со место на живеење во Ливри- Гарган во Сен Сан Дени, во парискиот регион. Тројца негови блиски по претресот на неговиот дом се во ...

⇐ DailyМРТ ⇒