Заев до Алтхаузер: Потребна е нова силна реформска влада, која ќе води реална политика

Потребата од продолжување на демократските процеси во Македонија и формирање нова, силна, посветена влада кон реформските приоритети била тема на средбата на претседателот на СДСМ, Зоран Заев со амбасадорката на Германија, Кристине Алтхаузер.„Мнозинството граѓани на Македонија дадоа поддршка за демократска Македонија наспроти режим. Режимот е срушен со пенкало и глас. Исто така, силна поддршка од ...

⇐ DailyМКД ⇒