ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

– Со ребалансот на буџетот предвиден за изградба на Античкиот театар Скупи, сите средства кои беа наменети за проектот се укинати некаде над 80 отсто. Ова потврдува дека на СДС воопшто не им е гајле што илјадници археолошки работници го вложија својот труд со години наназад, рече на прес-конференција Валентина Божиновска од ВМРО-ДПМНЕ. Додаде дека со ребалансот на буџетот во културата, проектиран ...

⇐ DailyКурир ⇒