Снежната покривка добредојдена за есенските посеви

Снежната покривка со дебелина од околу 20 см е добредојдена за есенските посеви. Сточарите имаат обезбедено доволно храна за стоката и до сега никој не се пожалил на некои проблеми, велат од подрачната единица на Министерството за земјоделство во Битола. Ниските температури кои се присутни во пелагонискиот регион подолго време нема д им наштетат на земјоделските култури. Снежната покривка чија ...

⇐ DailyТВ Орбис ⇒