Македонија, омилена дестинација за странските туристи

Скопје полека но сигурно го превзема приматот, топ туристичка дестинација во земјава. Од агенциите велат дека за разлика од минатото сега има со што да им ја исполнат програмата на гостите. Вложувањата во инфраструктура, како и новите хотели, театри и музеи придонесуваат токму главниот град да се најде на топ листите на реномираните туристички магазини. За раст на бројот на туристи придонесуваат ...

⇐ DailyКанал 5 ⇒