Иванов за „Magyar Hírlap“: Решение се и нови предвремени парламентарни избори

Претседателот Ѓорге Иванов во интервју за унгарскиот весник „Magyar Hírlap“ изјави дека едно од решенијата за надминување на кризата се и нови предвремени парламентарни избори. Според него, на овие избори “граѓаните ќе се изјаснат и за темите кои се наметнаа во постизборниот период“. Ова е првпат Иванов да ја спомене оваа опција за решение на кризата, на која извесен период наназад инсистира ВМРО ...

⇐ DailyБриф ⇒