Финската култура како пример за Балканот

Амбасадорот на Финска за Македонија, Перти Иконен, по повод обележувањето на стогодишнината од независноста на Република Финска, денеска во Скопје, ги истакна вредностите врз кои е изградено финското општество, осврнувајќи се особено на еднаквоста и на традицијата на негувањето на демократијата во својата земја. Финска е првата земја во светот која на жените и мажите им овозможила еднакви ...

⇐ DailyПлус Инфо ⇒