Постхумна изложба на Нове Франговски во Музеј на град Скопје

Во Музејот на град Скопје, во вторник, 25 април, со пчеток во 19.30 часот ќе биде отворена постхумна изложба со наслов „Собитија“ на академскиот сликар Нове Франговски... Изложбата и каталогот се реализирани со подршка на Министерството за култура на Македонија и Град Скопје, а во организација и реализација на Музејот на град Скопје. На изложбата ќе бидат презентирани над 110 дела од последниот ...

⇐ DailyCooltura ⇒