Хипертензијата, односно високиот крвен притисок, влијае на речиси половина од возрасните, а главниот фактор што придонесува за тоа е натриумот. За жал, ...
Според изворот на нектарот, медот може да биде монофлорен – од еден вид на нектар, како што се багрем, липа, костен, жалфија и полифлорен – од повеќе видови ...
Скопјанецот Александар Виргилис веќе година ипол живее на хрватскиот остров Хвар, а цели 24 години претходно живеел во Загреб. Хрватите не му веруваат дека е ...
Дека цената на храната често може да биде застрашувачка и понекогаш е тешко да се држи чекор со зголемувањето на цените сфаќате ако се наоѓате малку подолго на ...
Надвор од класичната препорака, да се јаде многу свежо овошје и зеленчук, експертите секогаш препорачуваат сезонски производи. Зошто? Па, ако на пролет ни ...
Убаво е кога сте некаде надвор од државата, ќе прашате каде има најдобра пица и ќе ве упатат во пицеријата кадешто пиците ги прават токму вашите стари ...
Јадењето овошје е здраво, но како и за се друго треба да се биде умерен и со овошјето. Со ништо не треба да се претерува. Ова го открила и 42-годишната жена од ...
Есента полека наближува, а со неа доаѓаат и многу убави, миризливи и вкусни плодови. Дуњата е дефинитивно еден од омилените ароматични есенски плодови … ...
Сезона е на вкусни и сочни смокви, а еве и зошто треба да уживате во ова овошје Навистина се ретки оние кои не се воодушевени од вкусот на ова омилено ...
Дали сте гладни навечер или тоа е единственото време од денот кога всушност готвите и одвојувате време за оброк? Дали навиката за јадење доцна е добра идеја? ...
„Вирусот во телото може да навлезе на неколку начини: преку уста, нос или преку очи. Редовниот третман со насја масло на овие делови, нема да дозволи вирусот ...
Кумкватот е малку поголем од грозјето, има овална форма, а неговиот вкус е горчливо-слатко-кисел, потсетува на мешавина помеѓу мандарина, грејпфрут и портокал. ...
Кога имате добар водич и познавач, тогаш сигурно ќе ги најдете и вистинските соговорници и најдобрите во својата бранша. Така и ние, со помош на еден од ...
Ако сте љубител на ликери, сигурно ќе ви се допадне овој освежителен ликер кој можете да си го направите и сами, а за тоа е најдобро да најдете непрскани или ...
Одвојте еден час за да подготвите бродет од октопод. Подготовката е едноставна, само прво треба да набавите октопод. Состојки: 1 кг октопод 2 главици кромид ...
Во Ајурведата, бамјата се смета за позитивна, среќна храна, така што е еден од најдобрите видови зеленчук што може да се консумира и од кој секој може да има ...
Одамна се познатити лековитите својства на секоја од овие билки, па зошто тогаш да не ги искомбинирате. Направете го овој здрав пијалак кој не само што е ...
Супата е нешто што порано беше задолжителен дел од секој ручек. Сега често се консумира како самостоен оброк и е одлична како ручек или како вечера, особено ...
Сирењето од целиот свет доаѓа во различни форми, текстури и бои, од бело до сино. Се јаде на многу различни начини, а за некои сирења постојат интересни ...
За да се спротивставиме на климатските промени и негативните ефекти врз планетата, треба да го смениме нашиот начин на живот. Но, да знаете од каде да ...