Просото е група стари, интегрални житарки кои се одгледувале и консумирале илјадници години, пред се во Азија и Африка. Неодамна наречена нова киноа, просото ...
Ве мачи постојан замор, воспаление на синусите и промени во расположението? Дали сте забележале осип и непријатни габички на вашата кожа? Дали сте исто така ...
Во еден период од животот, скоро секој од нас се соочува и се бори со лошото варење. Во повеќето случаи, варењето на храната е нарушено и забавено заради ...
Како функционира медот и зошто воопшто може да се нанесува на рани, е поврзано со неговите состојки и карактеристики. Медот има ниска pH вредност, околу 3,7 и ...
Традиционалната кујна на северните народи многу жители на други региони ја карактеризираат како екстремна. Не секој ќе се осмели да проба топла крв од елен, ...
Во пицеријата „Роко“ на тетовчанецот Шадан Хусеини во самиот центар на градот Хвар, поточно, на плоштадот Свети Стјепан, број 33, ја запознавме одблиску ...
Тешкото чувство на надуеност не тера да пробаме се за да го олесниме непријатното чувство во стомакот. Според клиничкото испитување објавено во American ...
Овој напиток се препорачува за луѓето кои се мачат да ги намалат вишокот килограми! Со редовното консумирање на ц имет и кардамом се регулира количината на ...
Хипертензијата, односно високиот крвен притисок, влијае на речиси половина од возрасните, а главниот фактор што придонесува за тоа е натриумот. За жал, ...
Според изворот на нектарот, медот може да биде монофлорен – од еден вид на нектар, како што се багрем, липа, костен, жалфија и полифлорен – од повеќе видови ...
Скопјанецот Александар Виргилис веќе година ипол живее на хрватскиот остров Хвар, а цели 24 години претходно живеел во Загреб. Хрватите не му веруваат дека е ...
Дека цената на храната често може да биде застрашувачка и понекогаш е тешко да се држи чекор со зголемувањето на цените сфаќате ако се наоѓате малку подолго на ...
Надвор од класичната препорака, да се јаде многу свежо овошје и зеленчук, експертите секогаш препорачуваат сезонски производи. Зошто? Па, ако на пролет ни ...
Убаво е кога сте некаде надвор од државата, ќе прашате каде има најдобра пица и ќе ве упатат во пицеријата кадешто пиците ги прават токму вашите стари ...
Јадењето овошје е здраво, но како и за се друго треба да се биде умерен и со овошјето. Со ништо не треба да се претерува. Ова го открила и 42-годишната жена од ...
Есента полека наближува, а со неа доаѓаат и многу убави, миризливи и вкусни плодови. Дуњата е дефинитивно еден од омилените ароматични есенски плодови … ...
Сезона е на вкусни и сочни смокви, а еве и зошто треба да уживате во ова овошје Навистина се ретки оние кои не се воодушевени од вкусот на ова омилено ...
Дали сте гладни навечер или тоа е единственото време од денот кога всушност готвите и одвојувате време за оброк? Дали навиката за јадење доцна е добра идеја? ...
„Вирусот во телото може да навлезе на неколку начини: преку уста, нос или преку очи. Редовниот третман со насја масло на овие делови, нема да дозволи вирусот ...
Кумкватот е малку поголем од грозјето, има овална форма, а неговиот вкус е горчливо-слатко-кисел, потсетува на мешавина помеѓу мандарина, грејпфрут и портокал. ...