Арт Кујна

Главите на римските императори биле укр асуван и с о ловорови лисја, а нашите баби го користеле како зачин во секоја манџ а . Но, освен што се користел како ...
сите 5 | | | веќе видена

Капарите растат како грмушка на бреговите на Средоземното море, но можат да се најдат на речиси сите јадрански острови. Познати се по многу лековити својства и ...
сите 17 | | | веќе видена

Живееме во потрошувачко општество и секако, сите сакаме да купуваме и тоа, да купуваме повеќе од што треба. Барем сите ние кои можеме да го правиме тоа затоа ...
сите 5 | | | веќе видена

Според ново истражување на Универзитетот во Аквила, Италија, секојдневните закуски со вкус на какао можат да помогнат вашиот мозок да се заштити од когнитивно ...
сите 9 | | | веќе видена

Бројните придобивки од црвеното вино и темното чоколадо се верува дека се резултат од присуството на природната хемикалија наречена ресвератрол. Ресвератролот ...
сите 14 | | | веќе видена

next