СКРОМЕН РАСТ НА ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА: Работиме за да преживееме

За една година просечната плата пораснала 2,4% . Во февруари 2017 година 1.3% биле без плата а оние кои добиле примања во просек земале нето плата 22 347 денари. Најголем раст на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен статистиката бележи во секторите: Транспорт и складирање (11.9%), Информации и комуникации (6.0%) и Рударство и вадење на камен (4.9%). Пад на просечната месечна ...

⇐ DailyФактор ⇒