Ребалансот на буџетот денеска првпат пред пратениците

Од денеска ребалансот на буџетот влегува во собраниска процедура. Се очекува жестока дебата од пратениците за прекројувањето на државната каса кое предвидува ревидирање на приходите за 1,5% надолу, односно за 47 милиони евра. Во Собранието на Република Македонија денеска почнува расправата по ребалансот на Буџетот за 2017 година. Ребалансот на Буџетот предложен од Владата е на ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒