Прогнозите на ММФ не се причина за оптимизам

ММФ ја намали проекцијата за растот на македонската економија. Политичката криза и „билдањето“ на јавниот долг се заканува дополнително да ја урниса. Експертите се загрижени.Меѓународниот монетарен фонд ја намали прогнозата за економски раст на Македонија. Во последниот извештај се предвидува македонската економија годинава да оствари раст од 3,2% што е помалку од есенската, според која растот ...

⇐ DailyКанал 77 ⇒