Организацијата на работодавачи бара раст на минималната плата

Растот на минималната плата е клучен за задржување на работниците, велат од организацијата на работодавачи. Посочуваат дека засега немаат проценки колкаво треба да биде зголемувањето на минималната плата, но велат дека не треба да биде на штета ниту на работодавачите ниту на работниците. Според актуелниот министер за труд и социјална работа растот на минималната плата треба да се договори на ...

⇐ Daily24 Вести ⇒