Мразот ги уништи преспанските овошки

Овоштарите велат дека вакви ниски температури за само два часа можат да го уништат цутот, а последиците наскоро ќе се видат штом температурата биде повисока од 16 степени. Преспанските овоштари од денеска се во паника. Синоќешните ниски температури од минус 4 до минус пет степени целзиусови , кои го зафатија целиот Преспанскиот регион од Љубојно се до Јанкоец, траеја седум часа и се стравува дека ...

⇐ DailyАлфа ТВ ⇒