Грција прогласи тревога: Мигрантите повторно напаѓаат, прецизираа властите

Аларм прогласи Грција денеска. Според властите во земјата доаѓа нова мигрански бран во Европа. Комшиите забележаа невообичаено голем број на странцие кои дошле до островите. Ова се совпаѓа со заканите кои беа упатени од соседна Турција. Грците открија дека од петокот до сега во земјата влегле над 500 лица, а од почетокот на март по 35 на ден. На мигрантите уште им одговара убавото време.

⇐ DailyЛокално ⇒