Нимиц чека покана од новата влада

Посредникот во македонско-грчките преговори за прашањето за името, Метју Нимиц го очекува формирањето нова влада во земјава, за да може да продолжи процесот, но во исто време не ги коментира политичките збиднувања во Македонија. Нимиц во последната изјава за медиумите вели дека во изминатите месеци внимателно ја следел ситуацијата во земјава, но не сака да ги коментира политичките случувања ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒