Зафрлен град станал светска атракција: Тоа кога зад твојот дом ќе доплови санта мраз

Малиот и поспан град Фериленд во Њуфаундленд, на самиот исток на Канада, преку ноќ станал толку голема туристичка сензација, што и самиот градоначалник не знае што ќе прави со сите луѓе кои константно пристигнуваат. Причината за изненадниот туристички бум се големите санти мраз кои минуваат покрај брегот на Фериленд. "Малку сум шокиран од ваквата навала, но очигледно е дека луѓето ги ...

⇐ DailyТочка ⇒