Македонија само малку посреќна од Сомалија

Светскиот ден на среќата се одбележува на 20 март, согласно со Резолуцијата 66/281 на Генералното собрание на Обединетите Нации, усвоена на 28 јуни 2012, во која се вели дека стремежот кон среќа и благосостојба е основно право на човекот.По тој повод изработена е студија, која ги рангира земјите од најсреќни до најнесреќни.Со 5,175 индексни поени, Македонија е на 92 место во светот, едно погоре ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒