Трик со кој месото нема никогаш да биде жилаво и тврдо – само додадете го ова


Ако сакате кога подготвувате црвено месо, тоа да биде сочно, а не жилаво, употребете мал трик во кујната. Иако има маринади за месо, сепак ставете во месото ...
| | веќе видена | слични

Полнетите урми можете да ги послужите топли со предјадење, а ако ги натопите во чоколадо и ако не ставите сол ќе добиете и слатка варијанта. Состојки: 12 урми ...
| | веќе видена | слични

Состојки: Тиква (количината зависи од тоа за колку луѓе ја подготвувате) 1 црвен кромид 1 чешне лук 1-2 листа ловор сол, црн пипер Вода Маслиново масло, ладно ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска Давкова, која во првиот изборен круг на претседателските избори освои мнозинство гласови, е родена на 11 мај ...
сите 281 | | | веќе видена

Најдоцна до 30 април на полноќ избирачите кои се болни или немоќни треба да се пријават во Општинските изборни комисии за да може да бидат посетени во своите ...
сите 592 | | | веќе видена

Лидерите на партиите, заедно со носителите на листи, како и кандидатите за претседател кои влегоа во вториот круг, и денеска на средби со граѓани и митинзи во ...
сите 445 | | | веќе видена

Никогаш и по ниту една цена нема да се откажеме од она во што веруваме и ќе се бориме сè додека не успееме тоа да стане реалност, нема да дозволиме никој да ја ...
сите 321 | | | веќе видена

Комисијата за осигурување од автомобилска одговорност в понеделник на седница треба да го разгледа Извештајот од Националното биро за осигурување за ...
сите 88 | | | веќе видена

КОВАЧЕВСКИ ТВРДИ ДЕКА НЕ СЕ СПРЕМА БОЈКОТ НА ИЗБОРИТЕ Лидерот на СДСМ, Димитар Ковачевски вели дека не повикувaaт на бојкот, туку на масовно гласање за ...
сите 148 | | | веќе видена

СДС знаат дека ќе изгубат катастрофално во вториот изборен круг, и наместо чесно да го прифатат поразот, тие мислат ќе го изманипулираат народот, велат од ...
сите 81 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Трик со кој месото нема никогаш да биде жилаво и тврдо – само додадете го ова

Од:
До кого (е-маил):
Порака: