Поларниот студ однесе најмалку 60 животи во Европа

Како последица на хипотермија предизвикана од поларниот студен бран што зафати поголем дел од Европа, само во последниве неколку дена починаа најмалку 60 лица. Најмногу жртви, 24, има во Украина, 10 во Белорусија, по шест во Полска, Романија и Словачка, а во земјите од западен Балкан студот однесе најмалку седум нови жртви. Во Полска, која е најтешко погодена од поларниот студ со температури ...

⇐ DailyСител ⇒