Австрија: Уапсени 26 членови на антидржавно движење

26 лица, осомничени за подготовка на насилни активности, биле уапсени вчера во австрија во масовна операција против антидржавно движење, кое ја отфрла секоја државна власт, откако неговата масовност предизвика загриженост кај австриските власти. Луѓето кои се претставувале како „Противници на државата“ создале сопствена нелегална држава при што планирале да „апсат“ и да „им судат“ на пратеници, ...

⇐ DailyМРТ ⇒