Лес: Голема Албанија, Голема Србија и Голема Хрватска со поделба на Македонија како решение за Балканот

Притоа за Македонија тој го препорачува рецептот албанското малцинство да добие форма на независност, односно федерализација, а потоа спојување со матичната држава Албанија. Тоа што особено ги запали страстите на Балканот е што се смета дека преку него, всушност, Велика Британија го подготвува теренот за ваква политика. Лес, кој сега ја раководи агенцијата „Нова Европа“, вели дека во ...

⇐ DailyНет Прес ⇒