Димитриев: Изјавите на Рама не се во прилог на добрососедството

Премиерот Емил Димитриев преку социјалните мрежи се огласи за последните изјави на албанскиот премиер Еди Рама во кои Рама зборува за обединување на Албанија и Косово, доколку продолжи да се намалува перспективата за членство во ЕУ на земјите од Западниот Балкан. Димитриев предупредува дека Рама најотворено подгрева национализам и дека ниту Македонија, ниту ЕУ немаат дилема дека иднината на ...

⇐ DailyТВ Нова ⇒