Скапата администрација и слабата соработка го кочат развојот на балканските економии

Стопанската комора на Македонија ја прослави својата 95-годишнина од основањето со тркалезна маса на која познати политичари, бизнисмени и експерти од земјава и регионот зборуваа за тоа како малите балкански земји да ја зајакнат својата позиција во меѓународната економија. Големината на една земја не е пресудна за нејзиниот економски успех, треба да се работи на едукацијата, конкурентноста, да ...

⇐ DailyКапитал ⇒