Македонија купува четири нови локомотиви од Кина

Четири нови електрични локомотиви ќе купи Македонија од кинеската компанија „ЦРРЦ Џуџоу“. Договорот за набавка вчера го потпишаа претставници на „МЖ транспорт“ и на компанијата. Ова е втор проект што го реализираат македонската влада и кинеската компанија, по првиот за набавка на шест нови патнички возови. Инвестицијата вредна осум милиони евра е обезбедена од Европската банка за обнова и развој ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒