Дачиќ за големата закана за мирот: Целта им е голема Албанија, го придодадоа Ниш, утре ќе сакаат и Скопје, Улцин, Епир

Првиот потпретседател на Владата на Србија и шеф на дипломатијата, Ивица Дачиќ, денес изјавил, реагирајќи на изјавите на албанските политичари за обединување на делови од Србија со Албанија, дека тие политичари стануваат главна закана за мирот и стабилноста на Балканот и Европа. "Албанците би требало добро да ги одмеруваат своите зборови, бидејќи на меѓународната сцена повеќе ги нема нивните ...

⇐ DailyТочка ⇒