Албанскиот лидер од Бујановац ги предупреди Србите да бидат задоволни што Албанците сѐ уште не го побарале Ниш

Претседателот на Националниот совет на Албанците во Бујановац, Источна Србија, Јонуз Муслиу, ги предупреди Србите дека треба да се задоволни ако Албанците не побараат да го земат Ниш и се задоволат само со обединување на Албанија и Косово и со пристапувањето на Прешевската долина, пишува во петокот белградскиот весник „Курир”, повикувајќи се на изјава на Муслиу за агенција „Прешева”. Написот во ...

⇐ DailyЖурнал ⇒