Може да се зборува за одредени слични процеси и појави кои се случуваат во еден определен простор и време, но кога не би имале заедничка историја не би ...
сите 13 | | | веќе видена

Тој додаде дека за жал во последно време политика интезивно се меша во историската наука и дека тоа што го зборувале со децении тие како фела на професија ...
сите 43 | | | веќе видена

– Треба да истакнам дека сум бил консултиран за одредени прашања за односите со соседите, но во делот каде што сум компетентен како историчар. Тоа се ...
сите 43 | | | веќе видена

Поминаа цели 11 дена после разрешувањето на сите управни и надзорни одбори, а Фондот за здравствено осигурување се’ уште нема нов УО кој носи важни одлуки ...
сите 24 | | | веќе видена

Но, изненадувањето е меур од сапуница. Имено проверивме дека вработени во компанијата Друштво за производство, трговија и услуги САНОС има само тројца луѓе, ...
сите 19 | | | веќе видена

За местото директор на УЈП беа заинтересирани поголем број на видни функционери на СДСМ, но пресудно беше лобирањето на крилото до сениорските спонзори на ...
сите 4 | | | веќе видена

Жителите од овие две улици прво побараа да се реализира проектот за атмосферската канализација, а потоа да се асфалтираат истите. Како резултат на заеднички ...
сите 23 | | | веќе видена

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Влатко Ѓорчев. Ова се долгорочни стратешки документи и од нив произлегуваат голем број на ...
сите 48 | | | веќе видена

Несреќната 43 годишната Белорусинка Наталија Гарковиќ се обидела да се качи во возот, но откако таа набрзо се предомисли веќе беше доцна. Вратите од возот ја ...
сите 4 | | | веќе видена

next