Нутриционист: Овие три намирници го намалуваат ризикот од деменција


Стапките на деменција речиси тројно ќе се зголемат во следните децении, според Светската здравствена организација (СЗО). Но, и покрај лошата прогноза, постојат ...
| | веќе видена | слични

Едно јаболко на ден може да ја блокира акумулацијата на холестерол. Брзиот начин на живот и брзата храна се најчестите виновници за дигестивните и ...
| | веќе видена | слични

Еден од најпознатите и најкористени зачини во светот е биберот, а освен што го подобрува вкусот на вашата храна, има и бројни придобивки за здравјето на вашиот ...
| | веќе видена | слични

Јаболковиот оцет е здрав и тоа е факт, но прекумерното или неправилно консумирање може да доведе до здравствени проблеми. Во продолжение на текстот ќе видите ...
| | веќе видена | слични

Како што објаснуваат експертите, она што го внесуваме во нашите тела влијае на квалитетот на нашата кожа како што старееме. Со исхраната можеме да го забавиме ...
| | веќе видена | слични

Сè што јадеме игра огромна улога во нашето целокупно здравје и благосостојба. Следењето одредена исхрана може да го зголеми или намали ризикот од некои ...
| | веќе видена | слични

Утринското кафе за многумина е неизбежен ритуал. Националната асоцијација за кафе известува дека просечен човек во САД пие малку повеќе од три шолји кафе на ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање пред Самитот Македонија 2025, во врска со свечената заклетва на ...
сите 442 | | | веќе видена

Арапската лига се состанува во Манама, главниот град на Бахреин, а на состанокот ќе доминира темата: војната во Газа, пренесува Франс прес.Претходната средба ...
сите 455 | | | веќе видена

ПАЛЕВСКИ Е ДОНЕСЕН ВО МАКЕДОНИЈА Првоосомничениот за двојното убиство на Вања Ѓорчевска и Панче Жежовски, Љупчо Палевски Палчо стапна на македонско тло. Во ...
сите 88 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Нутриционист: Овие три намирници го намалуваат ризикот од деменција

Од:
До кого (е-маил):
Порака: