Стар италијански специјалитет: Ризото со тиква


2 копии
2 копии

Едноставна, заситувачка и неодоливо вкусна супа од кромид (soupe à l’oignon) е француска класика која можете да ја подготвите со само неколку состојки. Полна е ...
| | веќе видена | слични

Една од најчестите грешки што доведува до расипување на храната е складирањето на овошјето и зеленчукот премногу блиску еден до друг. Имено, акумулацијата на ...
| | веќе видена | слични

Пицата е едно од јадењата што се јаде низ целиот свет, сите ја сакаат, а се подготвува брзо и лесно. Еве ги сите состојки што ќе ви требаат: 150 милилитри ...
| | веќе видена | слични

Ако сакате да направите нешто вкусно за ужина, ви ги препорачуваме овие солени стапчиња со сирење СОСТОЈКИ: 200 мл млеко 2 лажици масло 10 гр квасец 1 лажичка ...
| | веќе видена | слични

Ако сте љубители на пита или шпански омлет, тогаш овој рецепт дефинитивно ќе ви се допадне. Тој е помеѓу овие две јадења, а не наликува на типична пита бидејќи ...
| | веќе видена | слични
повеќе

Останато

Од НАТО потсетуваат со кое име земјава влезе во Алијансата, откако претседателката Гордана Силјановска Давкова на инаугурацијата ја испушти придавката ...
сите 584 | | | веќе видена

Лидерот на Демократски сојуз, Павле Трајанов најави дека коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ, на која од неодамна припаѓа и неговата партија, наскоро ќе обезбеди вкупно ...
сите 266 | | | веќе видена

Во текот на вчерашниот ден во Комплексот клиники „Мајка Тереза“ биле хоспитализирани две лица кои се здобиле со повреди при извршување на работни задачи. Во ...
сите 211 | | | веќе видена

„Партијата СДСМ има кадровски потенцијал, има луѓе коишто биле дел, се уште се дел, можеби се на маргините, меѓутоа потенцијалот постои“ рече Јован Деспотовски ...
сите 113 | | | веќе видена

Под влијание на умерен топол бран од Африка, од петок, а особено за време на викендот кој доаѓа температурите во Македонија позначително ќе се покачат, па така ...
сите 234 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Стар италијански специјалитет: Ризото со тиква

Од:
До кого (е-маил):
Порака: