Доделени 465 автобуски линии по електронски пат


7 копии

Министерството за транспорт и врски денеска по електронски пат додели 465 автобуски линии, од кои, 279 за меѓународен и 186 за меѓуопштински превоз. Дел од нив се нови, а дел постоечки, но променети. „Практичната примена на електронскиот систем за распределба само ги потврди нашите заложби за целосна елиминација на човечкиот фактор. Оттука, постапката е строго законска и целосно транспарентна, рече министерот Владо Мисајловски пред доделувањето. Според него, електронскиот систем воедно овозможува превозниците да се ослободат од административните процедури при прибирањето на потребната документација за аплицирање. Огласот, како што нагласи Мисајловски, овозможуваше повеќекратно аплицирање и дополнување на некомплетните документи, како и нивна промена што е уште една предност на системот. „Министерството за транспорт ја направи најголемата реформа во патниот сообраќај преку воведување на лиценците за вршење превоз на патници и стока. Тоа доведе до воспоставување ред во овој вид превоз, а со тоа и селектирање ...
| | веќе видена | слични

До министерството за транспорт и врски доставени биле дури 465 апликации за нови или промена на постоечки линии. 172 биле за меѓу општински а 271 апликација за меѓународни дестинации. Лиценцирањето на превозниците доведе до воспоставување ред во вршење на овој вид превоз а со тоа и селектирање на легалните од дивите превозници. Во таа насока Би сакал да потенцирам дека ние како влада ќе продолжиме со борбата против нелегалните превозници за да се овозможат полесни услови за работа за сите кои во рамките на Законот ја остваруваат оваа дејност изјави министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски. Електронскиот систем за распределба на автобуски линии за првпат беше воведен во 2009 година, при што комплетно е елиминиран човековиот фактор. Постапката овозможува превозниците да се ослободат од административните процедури во делот на прибирање на потребната документација за аплицирање.и истата да ја дополнат за време траење на огласот. Преку системот е- автобуска кој е воведен пред неколку години може да се ...
| | веќе видена | слични

Земјите од ЕУ се најбарана дестинација за македонските превозници. Но, не изостанува интересот и за туристичките места во Македонија. Министерството за транспорт и врски по електронски пат распределеи 465 автобуски линии. Германија, Швајцарија и Австрија се земјите за кои има најголем интерес од страна на превозниците за добивање на меѓународна автобуска линија. Но, не изостанува интересот и за туристичките места во Македонија, како и од внатрешноста кон Скопје. Министерството за транспорт и врски електронски додели 465 автобуски линии од кои за меѓународен 279 и меѓуопштински превоз 186. Дел од нив се нови, а дел постоечки, но променети. - Практичната примена на електронскиот систем за распределба само ги потврди нашите заложби за целосна елиминација на човечкиот фактор. Оттука, постапката е строго законска и целосно транспарентна, рече ресорниот министер Владо Мисајловски пред доделувањето. Според него, електронскиот систем воедно овозможува превозниците да се ослободат од административните процедури ...
| | веќе видена | слични

Останато

На прашањето: дали очекува да почнат лични дисквалификации врз неа и врз дел од обвинителите во тимот како тоа дека против Катица Јанева се водела судска ...
сите 448 | | | веќе видена

„Јас од месец септември 2018 година до некаде 10 април 2019-та сум постојано уценуван од група на луѓе кои од мене изнудија голема сума на парични средства“, ...
сите 349 | | | веќе видена

Обвинителките Ленче Ристоска и Фатиме Фетаи или кој било обвинител назначен како вршител на должноста не можат да ја преземат функцијата на специјалната јавна ...
сите 386 | | | веќе видена

Поранешниот член на групата „Нокаут“ и нов заменик-министер за економија Кирил Колемишевски, воскресна во политиката преку шарените трибини пред Владата за ...
сите 188 | | | веќе видена
Сподели ја оваа вест на е-маил

Доделени 465 автобуски линии по електронски пат

Од:
До кого (е-маил):
Порака: